top of page
Zoeken

Wat is EMS? EMSCULPT? HIEMT?

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) maakt gebruik van veilige elektromagnetische pulsen met hoge intensiteit om de spieren te activeren en contracties op te wekken, waardoor een training wordt gesimuleerd. Deze pulsen worden high-intensity pulsed electromagnetic technology (HIPEM) genoemd. Deze pulsen worden in zo'n hoog tempo afgegeven dat de spieren veel harder werken dan bij een standaard training. Hierdoor kunnen de spieren met meer kracht en snelheid worden gebruikt dan wanneer de cliënt voor een training zou kiezen. Het is een unieke behandeling die spieren opbouwt en tegelijkertijd helpt vet te verminderen. EMS wordt ook vaak EMSculpt genoemd. EMSculpt is een merknaam van een van de meest populaire machines van dit type. EMS is zowel niet-invasief als niet-chirurgisch. Deze procedure is het meest effectief voor cliënten die dicht bij hun gewenste vorm zitten en op zoek zijn naar extra definitie. Sommige cliënten melden dat hun resultaten even substantieel zijn als 6 maanden diëten en lichaamsbeweging. Typische resultaten zijn een gemiddelde toename van 16% in spiermassa en 19% vetverlies. De meeste cliënten zien ongeveer 4 weken na de laatste behandeling definitieve resultaten. Een behandelplan van 4 tot 6 behandelingen is over het algemeen effectiever. De resultaten zijn soms al na de eerste behandeling te zien, maar optimale resultaten zijn er rond de 4 tot 6 sessies.


Spieren maken ongeveer 35% van de lichaamsmassa uit en de meeste beeldhouwapparaten op de markt zijn alleen gericht op vetvermindering en niet op spierversteviging. EMS Elektromagnetische Spierstimulatie is een revolutionaire behandeling die tegelijkertijd spieren opbouwt en vet verbrandt. EMS gebruikt elektromagnetische pulsen om spierbewegingen te creëren, bekend als contracties, waardoor uw lichaam een intense training krijgt in het doelgebied. EMS helpt het lichaam het proces van metaboliseren van vetcellen te optimaliseren op bijna 5x de normale snelheid tijdens deze procedure. Een behandelingscyclus van 20 tot 30 minuten kan 20.000 sterke spiercontracties stimuleren, wat de vetstofwisseling bevordert en de spieren versterkt. Er zijn sterke wetenschappelijke aanwijzingen dat EMS de spiergroei bevordert en de kracht vergroot, zoals de deelnemers aan het onderzoek tijdens hun normale training hebben gemerkt.


Gebruik van elektromagnetische spierstimulatie Verstevigt de armen, benen, kuiten, dijen, billen, buikspieren en geeft het lichaamsfiguur een nieuwe vorm. Wordt vaak gebruikt door therapeuten voor revalidatie of therapeutische doeleinden. Voordelen van elektromagnetische spierstimulatie Voordelen van Elektromagnetische Spierstimulatie kunnen zijn:

  • Niet-chirurgisch en niet-invasief

  • Pijnloze manier om delen van het lichaamsvet te verminderen en doelgebieden opnieuw vorm te geven

  • Snel, veilig en effectief met minimale bijwerkingen

  • Geen postoperatieve littekens, risico op infecties of blauwe plekken na de behandeling

  • Geen downtime, zodat ze meteen terug kunnen naar hun normale routine (of werk).

  • Betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk zonder lange wachttijden tussen de sessies (slechts 3 dagen)

  • Stimuleert het lymfedrainagesysteem

  • Volumevermindering van vetlagen

  • Bereik dezelfde training in 20 tot 30 minuten als 3 of 4 uur intensief werken in de sportschool.

  • Meer lichaamsdefinitie door versterking, toning en versteviging van het lichaam

Elektromagnetische spierstimulatie is uitgegroeid tot een populaire niet- invasieve behandelingsoptie voor het verminderen van plaatselijke vet- en cellulitisplekken. Het EMS-principe berust op elektromagnetische pulsen om de lichaamscontouren opnieuw vorm te geven door zowel de spieren te activeren als de vetcellen aan te moedigen zich te ledigen op een intensievere manier dan wanneer de cliënt aan gewone lichaamsbeweging zou doen. Door de spieren aan te sporen meer energie te gebruiken, is EMS in staat de plaatselijke vetopslag in probleemgebieden aan te pakken. De spiersamentrekkingen veroorzaken het vrijkomen van de lichaamseigen stof epinefrine, ook bekend als adrenaline. Epinefrine vernauwt de bloedvaten, opent de luchtwegen en bevordert de natuurlijke chemische afbraak van vet. Vetzuren worden binnen enkele weken door de normale stofwisseling afgebroken en uit het lichaam uitgescheiden. In tegenstelling tot conventionele chirurgische liposuctie, is het idee van EMS niet om de vetcellen te verwijderen, maar om hun vette inhoud te legen en te "krimpen" terwijl er tegelijkertijd spieren worden opgebouwd. De elektromagnetische energie wordt afgegeven via behandelingspaddels of - pads die op het doelgebied worden geplaatst en die tot een diepte van 8 cm kunnen doordringen. EMS zendt pulsen uit die een continue uitzetting en samentrekking van de spieren veroorzaken. Dit levert ongeveer 20.000 spiercontracties op in slechts 20 tot 30 minuten. Deze contracties zijn onvrijwillig, wat betekent dat de cliënt niets hoeft te doen, de spieren reageren automatisch. EMS is een unieke technologie die tegelijkertijd spieren opbouwt en vet verbrandt, terwijl de omliggende weefsels onaangetast blijven.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page