top of page
Gold marble texture background. Used in design for skin tile ,wallpaper, interiors backdro

Ems

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) maakt gebruik van veilige elektromagnetische pulsen met hoge intensiteit om de spieren te activeren en contracties op te wekken, waardoor een training wordt gesimuleerd. Deze pulsen worden high-intensity pulsed electromagnetic technology (HIPEM of HIEMT) genoemd. Deze pulsen worden in zo'n hoog tempo afgegeven dat de spieren veel harder werken dan bij een standaard training.
Hierdoor kunnen de spieren met meer kracht en snelheid worden gebruikt dan wanneer de cliënt voor een training zou kiezen. Het is een unieke behandeling die spieren opbouwt en tegelijkertijd helpt vet te verminderen.

Gold marble texture background. Used in design for skin tile ,wallpaper, interiors backdro
Emsculpting Enjoy Your Beauty Oostakker Gent
Emsculpt Enjoy Your Beauty Oostakker Gent
Gold marble texture background. Used in design for skin tile ,wallpaper, interiors backdro

Wat is EMS?

EMS is zowel niet-invasief als niet-chirurgisch. Deze procedure is het meest effectief voor cliënten die dicht bij hun gewenste vorm zitten en op zoek zijn naar extra definitie. Sommige cliënten melden dat hun resultaten even substantieel zijn als 6 maanden diëten en lichaamsbeweging.

Typische resultaten zijn een gemiddelde toename van 16% in spiermassa en 19% vetverlies.

De meeste cliënten zien ongeveer 4 weken na de laatste behandeling definitieve resultaten. Een behandelplan van 4 tot 6 behandelingen is over het algemeen effectiever. De resultaten zijn soms al na de eerste behandeling te zien, maar optimale resultaten zijn er rond de 4 tot 6 sessies.

 

 

Spieren maken ongeveer 35% van de lichaamsmassa uit en de meeste beeldhouwapparaten op de markt zijn alleen gericht op vetvermindering en niet op spierversteviging.

EMS Elektromagnetische Spierstimulatie is een revolutionaire behandeling die tegelijkertijd spieren opbouwt en vet verbrandt. EMS gebruikt elektromagnetische pulsen om spierbewegingen te creëren, bekend als contracties, waardoor uw lichaam een intense training krijgt in het doelgebied.

EMS helpt het lichaam het proces van metaboliseren van vetcellen te optimaliseren op bijna 5x
de normale snelheid tijdens deze procedure.

Een behandelingscyclus van 20 tot 30 minuten kan 20.000 sterke spiercontracties stimuleren, wat de vetstofwisseling bevordert en de spieren versterkt.

Er zijn sterke wetenschappelijke aanwijzingen dat EMS de spiergroei bevordert en de kracht vergroot, zoals de deelnemers aan het onderzoek tijdens hun normale training hebben gemerkt.

Emsculpt neo Enjoy Your Beauty Oostakker Gent

Voordelen van elektromagnetische spierstimulatie

 • Niet-chirurgisch en niet-invasief

 • Pijnloze manier om delen van het lichaamsvet te verminderen en doelgebieden opnieuw vorm te geven

 • Snel, veilig en effectief met minimale bijwerkingen

 • Geen postoperatieve littekens, risico op infecties of blauwe plekken na de

  behandeling

 • Geen downtime, zodat ze meteen terug kunnen naar hun normale

  routine (of werk).

 • Betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk zonder lange wachttijden

  tussen de sessies (slechts 3 dagen)

 • Stimuleert het lymfedrainagesysteem

 • Volumevermindering van vetlagen

 • Bereik dezelfde training in 20 tot 30 minuten

  als 3 of 4 uur intensief werken in de

  sportschool.

 • Meer lichaamsdefinitie door versterking,

  toning en versteviging van het lichaam

-.png
+.png

Het is een pijnloze procedure. Na de behandeling kunnen sommige mensen lichte pijn hebben, vergelijkbaar met een intensieve training. Tijdens de behandeling voel je je​ spieren samentrekken door de magnetische trekkracht met pauzes en met tikken om het melkzuur in je spieren los te laten, zodat je de volgende dag geen pijn hebt alsof je 20.000 crunches of squats hebt gedaan.

De volgende dag kunnen je spieren wat pijnlijk aanvoelen, maar niet van, "Oh mijn God, ik kan niet uit bed komen".

-.png
+.png

Het loslaten van de rectusspieren is onvermijdelijk voor moeders na de bevalling. Als je er na de bevalling nog steeds zwanger uitziet, is dat een teken dat je misschien diastase recti hebt. Dit is een veel voorkomend probleem bij moeders en velen denken dat er maar twee manieren zijn om het te verhelpen: een operatie of trainen.

Ems is de eerste en enige behandeling die diastasis recti behandelt op een niet-chirurgische manier, en is de enige op de markt die vet verbrandt en tegelijkertijd spiermassa opbouwt. Het richt zich op de onderliggende spieren en bouwt definitie op voor uw buikspieren, versterkt uw kern en verbetert de buikscheiding. In slechts 6 sessies kunt u bye-bye zeggen tegen diastasis recti en hoi zeggen tegen een sterke kernspier!

Als u een baby hebt gehad en niet tevreden bent met uw lichaam na de geboorte, hoe hard u ook uw dieet en lichaamsbeweging onder controle houdt, dan is Emsculpt iets voor u. Het is een pijnloze, niet-chirurgische manier om de buikspieren te definiëren en de buikscheiding te verbeteren.

In sommige gevallen kunnen zelfs mannen diastasis recti ontwikkelen. Het kan het gevolg zijn van verkeerd tillen van zware gewichten of het uitvoeren van buitensporige of onveilige buikspieroefeningen of gewoon van het hebben van een 'bierbuik'.

-.png
+.png

Er zijn verschillende voordelen van EMS, waaronder:

 • Niet-chirurgisch en niet-invasief

 • Pijnloze manier om delen van het lichaamsvet te verminderen en doelgebieden opnieuw vorm te geven

 • Snel, veilig en effectief met minimale bijwerkingen

 • Geen postoperatieve littekens, risico op infecties of blauwe plekken na de behandeling

 • Geen downtime, zodat ze meteen terug kunnen naar hun normale routine (of werk).

 • Betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk zonder lange wachttijden tussen de sessies (slechts 3 dagen)

 • Stimuleert het lymfedrainagesysteem

 • Volumevermindering van vetlagen

 • Bereik dezelfde training in 20 tot 30 minuten als 3 of 4 uur intensief werken in de sportschool.

 • Meer lichaamsdefinitie door versterking, toning en versteviging van het lichaam

-.png
+.png

Wat de bijwerkingen betreft, duurt het vaak even voordat ze optreden na de behandeling. Bijwerkingen zijn zeldzaam, en verdwijnen meestal vrij snel. De meest voorkomende bijwerking is lichte tijdelijke spierpijn, maar niet zo hevig als bij een traditionele intensieve training.

 • Tijdelijke spierpijn of vermoeidheid na de behandeling

 • Tijdelijke jeuk in het behandelde gebied

 • Meer dorst en vermoeidheid dan normaal gedurende de eerste 24 uur

​De gefaseerde aard van de opbouwende contracties in combinatie met de pauzes op bepaalde intervallen helpen het lichaam de opbouw van melkzuur, een oorzaak van spierpijn, te minimaliseren. Melkzuur kan spierpijn veroorzaken, dus de EMS-behandeling voorkomt dat cliënten te veel pijn krijgen zoals bij een traditionele training.​

-.png
+.png

EMS op zich is ontworpen om de onderliggende spieren aan te pakken en staat erom bekend een licht huidverstrakkend effect te hebben. EMS stimuleert spiergroei, en het werkt ook op andere zachte weefsels zoals vetcellen en bindweefsel. Van EMS is gemeld dat het bij sommige cliënten cellulitis verbetert in combinatie met wekelijkse trainingen.

Vooral als vette cellulitisdepots verminderen kunnen ze minder opvallen. EMS vermindert effectief de vetophopingen in het doelgebied net onder de huid. Cellulitis is een lastig vetgebied omdat het bij sommige cliënten wel en bij anderen niet reageert.

-.png
+.png

Deze procedure is niet bedoeld als oplossing voor gewichtsverlies. EMS vermindert eerder de vetdikte in het behandelde gebied dan dat het een algemeen gewichtsverlies veroorzaakt. Deze procedure is het meest effectief voor mannen en vrouwen die dicht bij hun gewenste vorm zitten, maar meer tonus willen hebben. Het is essentieel om te onthouden dat EMS geen vervanging is voor gewichtsverlies en lichaamsbeweging.

-.png
+.png

Elektromagnetische spierstimulatiebehandelingen verbranden vet op een vergelijkbare manier als lichaamsbeweging.

Wanneer het lichaam traint heeft het extra energie nodig, die het krijgt uit voeding en uit vetverbranding. Vet komt vrij in de bloedbaan, waar het naar de spieren gaat om ze de energie te geven die ze nodig hebben. Dit laat de spieren beter werken en helpt vetcellen te krimpen, zodat mensen een gezond gewicht behouden.

Bij normale oefeningen neem je pauze als je moe wordt, maar bij EMS gaat de spiercontractie zo snel dat er geen ontspanningsperiode is.
Dit resulteert in een intensievere training dan wanneer u gewone oefeningen op een sportschool. Sommige mensen zien EMS graag als "inactieve lichaamsbeweging"; zij vertellen hun lichaam niet om te oefenen of een beweging uit te voeren, het gebeurt zonder dat hun hersenen hen vertellen
om te gaan of te stoppen. Daarom wordt het vaak aangeduid als
"onvrijwillige contracties" omdat het lichaam reageert op de behandeling en niet op wat de klant denkt.

EMS verbrandt dus vet als secundair effect omdat het een intense spierstimulatie creëert. De reden dat EMS hardnekkig vet kan verbranden is dat het die spiercontracties op zo'n hoge intensiteit laat werken dat het een intensere versie van een training nabootst dan de cliënt tijdens het sporten zou kunnen doen.

-.png
+.png

EMS is geschikt voor gebieden met grote spiergroepen. EMS is door de FDA goedgekeurd als lichaamscontourbehandeling voor het versterken, verstevigen en verstevigen van het lichaam, d.w.z. de billen en de buikspieren.

EMS kan worden gebruikt om de volgende gebieden te behandelen:

✓ Buik
✓ Billen
✓ Armen - biceps of triceps ✓ Dijen
✓ Kalveren

EMS-behandelingen zijn populair bij zowel mannen als vrouwen. Het meest populaire behandelgebied voor mannen zijn de buik- en armgebieden, terwijl voor vrouwen de billen een van de meest gevraagde gebieden zijn.

EMS-machines kunnen gemiddeld 1 tot 4 behandelingsapplicatoren hebben. Bij veel van deze machines kunnen de applicatoren gelijktijdig werken, zodat desgewenst meerdere gebieden in dezelfde sessie kunnen worden behandeld.

Met kleinere peddels kan EMS worden toegepast op andere delen van het lichaam, waaronder de armen, d.w.z. triceps en biceps, en de benen, met name de dij- en kuitspieren. Kleinere delen van het lichaam kunnen ook worden gebruikt voor revalidatie of therapeutische doeleinden. Er zijn ook enkele nieuwere toestellen die een zit-stijl peddel hebben, zodat de cliënt op een peddel kan zitten voor de billen/bekkenstreek.

-.png
+.png

EMS voor een billen- of bilstreek wordt steeds populairder als alternatief voor de chirurgische ingreep aan de billen die gewoonlijk de Brazilian Butt Lift wordt genoemd. Een Brazilian Butt Lift is een chirurgische procedure om het volume van de billen te vergroten met een implantaat of vetoverdracht. Ook al wordt de Brazilian Butt Lift niet als even riskant beschouwd als andere operaties... alle operaties hebben risico's.

EMS is de eerste niet-chirurgische optie die een alternatieve niet-invasieve optie biedt voor wie op zoek is naar mooie billen. Met EMS elektromagnetische spierstimulatie verbetert de HIPEM (of HIFEM) technologie gewoon wat er al is, zonder de risico's of downtime!

bottom of page