top of page
Gold marble texture background. Used in design for skin tile ,wallpaper, interiors backdro

Ems

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) gebruikt geavanceerde elektromagnetische technologie om spiercontracties te stimuleren en na te bootsen, vergelijkbaar met het effect van fysieke oefeningen. Deze methode stimuleert de spieren met een intensiteit die traditionele trainingen overtreft door het afgeven van elektromagnetische golven op een hoge frequentie. Dit intensiveert de spierinspanning aanzienlijk meer dan gebruikelijk bij standaard oefenregimes.

Dit proces stelt de spieren in staat om met een hogere kracht en snelheid te werken dan typisch wordt bereikt met reguliere trainingssessies. Het biedt een innovatieve benadering van spierontwikkeling en draagt bij aan de reductie van vet, door een combinatie van spierstimulatie en vetverlies te faciliteren. Deze techniek staat bekend om zijn efficiëntie in het opbouwen van spiermassa en het versnellen van het metabolisme, waardoor het een waardevolle aanvulling is op welzijns- en schoonheidsbehandelingen.

Gold marble texture background. Used in design for skin tile ,wallpaper, interiors backdro
Emsculpting Enjoy Your Beauty Oostakker Gent
Emsculpt Enjoy Your Beauty Oostakker Gent
Gold marble texture background. Used in design for skin tile ,wallpaper, interiors backdro

Wat is EMS?

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) is een vooruitstrevende, niet-invasieve en niet-chirurgische benadering die bijzonder geschikt is voor individuen die dicht bij hun ideale lichaamsvorm zijn en streven naar verdere definitie. Deelnemers aan EMS-behandelingen kunnen een merkbare verbetering ervaren die sommigen vergelijken met de vooruitgang van maanden van dieet en lichaamsbeweging.

Over het algemeen rapporteren cliënten een verbetering in spierdefinitie en vetreductie als typische uitkomsten van de behandeling.

Definitieve resultaten worden meestal waargenomen ongeveer 4 weken na de laatste sessie, met een aanbevolen behandelplan variërend van 4 tot 6 sessies voor optimale effectiviteit. Hoewel sommige individuen al na de eerste behandeling veranderingen merken, zijn de beste resultaten vaak zichtbaar na een volledig behandelplan.

Spieren vormen een significant deel van de lichaamsmassa, en veel bestaande contouringtechnieken richten zich primair op vetreductie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EMS-technologie onderscheidt zich door zowel spieropbouw als vetverbranding actief te stimuleren. Door het gebruik van elektromagnetische golven worden spiercontracties gegenereerd, wat resulteert in een intensieve training van het getargete gebied.

Deze methode bevordert een efficiëntere verbranding van vetcellen, met een aanzienlijke versnelling vergeleken met standaard metabolische snelheden.

Een typische sessie van 20 tot 30 minuten kan leiden tot duizenden krachtige spiercontracties, wat niet alleen de vetstofwisseling ten goede komt, maar ook bijdraagt aan een versterking van de spieren.

Diverse studies en wetenschappelijk onderzoek ondersteunen de potentie van EMS om spiergroei en kracht te verbeteren, een voordeel dat deelnemers vaak al merken in aanvulling op hun reguliere trainingsroutines.

Emsculpt neo Enjoy Your Beauty Oostakker Gent

Voordelen van Elektromagnetische Spierstimulatie

  • Niet-Chirurgisch en Niet-Invasief: Een toegankelijke methode om lichaamsvet te verminderen en specifieke lichaamsdelen vorm te geven zonder de noodzaak van chirurgische ingrepen.

  • Pijnloze Behandeling: Biedt een comfortabele ervaring zonder pijn, gericht op vetreductie en hermodellering van doelgebieden.

  • Efficiënt en Veilig: Snelle en veilige aanpak met minimale risico's op bijwerkingen, waardoor het een betrouwbare keuze is voor lichaamsbeeldhouwen.

  • Geen Postoperatieve Complicaties: Omdat er geen chirurgie bij betrokken is, zijn er geen zorgen over littekens, infectierisico's of blauwe plekken na de behandeling.

  • Direct Terug naar Dagelijkse Activiteiten: Geen hersteltijd vereist, waardoor cliënten onmiddellijk kunnen terugkeren naar hun normale levensstijl en werk.

  • Kostenbesparend en Toegankelijk: Biedt een betaalbaar alternatief voor traditionele methoden, met het gemak van korte tussenpozen tussen sessies.

  • Bevordert Lymfedrainage: Helpt bij het stimuleren van het lymfedrainagesysteem, wat bijdraagt aan de afvoer van opgehoopte vloeistoffen.

  • Vermindert Vetlaagvolume: Doeltreffend in het verminderen van de dikte van vetlagen voor een slankere lichaamscontour.

  • Efficiënte Trainingssimulatie: Maakt het mogelijk om de effecten van urenlang intensief sporten in slechts 20 tot 30 minuten te bereiken.

  • Verhoogde Lichaamsdefinitie: Resulteert in een meer gedefinieerd en getoned lichaam door de versterking, toning en versteviging van spieren.

Doet EMS pijn ?

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) is een pijnloze procedure ontworpen om spieren effectief te activeren en versterken. Gedurende de behandeling ervaren cliënten spiercontracties die worden opgewekt door de magnetische velden, afgewisseld met perioden van rust en zachte tikken. Dit proces is ontwikkeld om de opbouw van melkzuur te minimaliseren, waardoor het gevoel van extreme spierpijn, zoals vaak ervaren na intensieve lichamelijke oefeningen, wordt verminderd. Het is normaal dat sommige mensen na de behandeling een lichte spierpijn ervaren, vergelijkbaar met de sensatie na een goede workout. Deze sensatie is meestal mild en zou niet moeten resulteren in het onvermogen om normale dagelijkse activiteiten voort te zetten. Cliënten kunnen verwachten dat hun spieren de volgende dag enigszins pijnlijk aanvoelen, echter niet in extreme mate die bedrust vereist. Dit is een teken dat de spieren reageren op de behandeling, vergelijkbaar met de reactie op een productieve trainingssessie, zonder de noodzaak voor duizenden crunches of squats.

Wat kan Ems helpen bij diastasis na de bevalling ?

Veel moeders ervaren veranderingen in hun lichaam na de bevalling, waaronder diastasis recti, een aandoening waarbij de buikspieren wijken. Hoewel dit een veelvoorkomend verschijnsel is, zoeken velen naar manieren om deze conditie te verbeteren, variërend van fysieke oefeningen tot chirurgische ingrepen. Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) biedt een niet-chirurgische benadering om de buikspieren te versterken en kan bijdragen aan de verbetering van de buikscheiding. Deze technologie richt zich op de dieper gelegen spieren met als doel zowel spiermassa op te bouwen als vet te verminderen, wat kan leiden tot een versterkte kern en een meer gedefinieerde buik. In een reeks van behandelingen kunnen cliënten significante verbeteringen opmerken in de sterkte en definitie van hun buikspieren. Het is belangrijk om een deskundige te raadplegen voor een persoonlijk advies en om te bepalen of EMS een geschikte optie is voor uw specifieke situatie. Niet alleen na zwangerschap, maar ook mannen kunnen diastasis recti ervaren, soms als gevolg van het tillen van zware lasten, het uitvoeren van intensieve buikspieroefeningen, of andere leefstijlfactoren. EMS biedt een universele benadering voor diegenen die hun kernspieren willen versterken en de algehele definitie van hun buik willen verbeteren, ongeacht de oorzaak van hun diastasis recti.

Wat zijn de voordelen van EMS?

Voordelen van Elektromagnetische Spierstimulatie (EMS): Niet-chirurgisch en Niet-invasief: EMS biedt een effectieve benadering zonder de noodzaak van chirurgische ingrepen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diegenen die chirurgie willen vermijden. Pijnloze Vetvermindering en Lichaamsvorming: Deze methode maakt het mogelijk om lichaamsvet te verminderen en specifieke lichaamsgebieden op een comfortabele manier te vormen, zonder pijn. Snel, Veilig en Efficiënt: Met minimale bijwerkingen biedt EMS een snelle en veilige manier om lichaamsdoelen te bereiken. Geen Postbehandelingscomplicaties: Er is geen risico op littekens, infecties, of blauwe plekken, wat de hersteltijd na de behandeling minimaliseert. Geen Hersteltijd: Cliënten kunnen onmiddellijk na de behandeling terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten, wat EMS ideaal maakt voor mensen met een drukke levensstijl. Betaalbaar en Toegankelijk: Deze behandeling is financieel toegankelijk en vereist geen lange wachttijden tussen sessies, waardoor het gemakkelijk in te plannen is. Bevordert Lymfedrainage: EMS stimuleert het lymfesysteem, wat kan bijdragen aan een verbeterde afvoer van lichaamsvloeistoffen en toxines. Vermindert Vetlaagvolume: Door de focus op vetvermindering helpt EMS bij het verlagen van de dikte van vetlagen voor een slankere uitstraling. Efficiënte Workout Simulatie: Een sessie van 20 tot 30 minuten kan de effecten nabootsen van 3 tot 4 uur intensieve training in de sportschool. Verhoogde Lichaamsdefinitie: Versterking, toning en versteviging van het lichaam leiden tot een meer gedefinieerde en atletische uitstraling.

Zijn er bijwerkingen onmiddellijk na de behandeling?

Mogelijke Bijwerkingen van EMS-behandelingen Hoewel bijwerkingen van elektromagnetische spierstimulatie (EMS) relatief zeldzaam zijn, is het goed om te weten wat u kunt verwachten na een behandeling. Eventuele bijwerkingen treden meestal kort na de sessie op en zijn van tijdelijke aard. Hieronder vindt u de meest voorkomende: Lichte en Tijdelijke Spierpijn: Vergelijkbaar met de sensatie na een nieuwe of intensieve workout, maar over het algemeen minder intens. Deze spierpijn is een normale reactie op de spiercontracties tijdens de behandeling en duidt op de activatie en versterking van de spieren. Tijdelijke Vermoeidheid of Spierzwakte: Sommige cliënten ervaren een gevoel van vermoeidheid of lichte zwakte in de behandelde spiergroepen, wat wijst op de inspanning die de spieren hebben geleverd. Lichte Jeuk in het Behandelde Gebied: Dit kan voorkomen en is meestal een reactie van de huid op de elektromagnetische energie. Het is tijdelijk en verdwijnt snel. Verhoogde Dorst en Vermoeidheid: Het is niet ongewoon om meer dorst te hebben en je vermoeider te voelen dan normaal in de eerste 24 uur na de behandeling. Dit is een teken dat je lichaam reageert op de behandeling en herstelt. De EMS-behandeling is ontworpen met intervallen van contracties en rustperiodes om de opbouw van melkzuur in de spieren te minimaliseren. Melkzuur is een veelvoorkomende oorzaak van spierpijn na fysieke inspanning. Dankzij deze gefaseerde aanpak ervaren de meeste cliënten minder spierpijn in vergelijking met traditionele trainingen.

Ems en Celulitis

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) is specifiek ontworpen om diepliggende spieren te activeren en heeft daarnaast een bekend bijkomend voordeel: het kan een mild huidverstrakkend effect hebben. EMS faciliteert niet alleen de groei van spierweefsel, maar beïnvloedt ook andere soorten zachte weefsels, zoals vetcellen en bindweefsel, wat bijdraagt aan een meer getoned en gedefinieerd uiterlijk. Een interessante observatie is dat EMS, in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, bij sommige cliënten verbeteringen in het uiterlijk van cellulitis kan bewerkstelligen. Dit effect wordt met name merkbaar wanneer vette cellulitisdepots afnemen, waardoor ze minder zichtbaar worden op de huid. Door gericht vetophopingen net onder de huid aan te pakken, kan EMS bijdragen aan de vermindering van de zichtbaarheid van cellulitis. Het is echter belangrijk te benadrukken dat cellulitis een complexe conditie is, die bij sommige individuen beter reageert op behandelingen dan bij anderen. Het vermogen van EMS om zowel spieropbouw te stimuleren als invloed uit te oefenen op de zichtbaarheid van cellulitis, maakt het een waardevolle aanvulling op wellness- en fitnessregimes. Desondanks is het essentieel voor cliënten om realistische verwachtingen te hebben met betrekking tot de resultaten, aangezien de effectiviteit van EMS bij het adresseren van cellulitis kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden.

Kun je afvallen met EMS?

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) is gericht op het verbeteren van spiertonus en het verminderen van vetdikte in specifieke gebieden, en dient niet gezien te worden als een methode voor algemeen gewichtsverlies. De procedure is bijzonder effectief voor individuen die reeds dicht bij hun ideale lichaamsvorm zijn en streven naar verdere definitie en toning van hun spieren. Het is cruciaal om te begrijpen dat EMS een aanvulling is op een gezonde levensstijl en niet als vervanging dient voor traditionele gewichtsverliesmethoden, zoals dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Voor de beste resultaten wordt EMS aanbevolen als onderdeel van een alomvattende benadering van lichaamsverzorging, waarbij aandacht wordt besteed aan zowel voeding als fysieke activiteit.

Hoe verbrandt EMS vet?

Elektromagnetische spierstimulatiebehandelingen verbranden vet op een vergelijkbare manier als lichaamsbeweging. Wanneer het lichaam traint heeft het extra energie nodig, die het krijgt uit voeding en uit vetverbranding. Vet komt vrij in de bloedbaan, waar het naar de spieren gaat om ze de energie te geven die ze nodig hebben. Dit laat de spieren beter werken en helpt vetcellen te krimpen, zodat mensen een gezond gewicht behouden. Bij normale oefeningen neem je pauze als je moe wordt, maar bij EMS gaat de spiercontractie zo snel dat er geen ontspanningsperiode is. Dit resulteert in een intensievere training dan wanneer u gewone oefeningen op een sportschool. Sommige mensen zien EMS graag als "inactieve lichaamsbeweging"; zij vertellen hun lichaam niet om te oefenen of een beweging uit te voeren, het gebeurt zonder dat hun hersenen hen vertellen om te gaan of te stoppen. Daarom wordt het vaak aangeduid als "onvrijwillige contracties" omdat het lichaam reageert op de behandeling en niet op wat de klant denkt. EMS verbrandt dus vet als secundair effect omdat het een intense spierstimulatie creëert. De reden dat EMS hardnekkig vet kan verbranden is dat het die spiercontracties op zo'n hoge intensiteit laat werken dat het een intensere versie van een training nabootst dan de cliënt tijdens het sporten zou kunnen doen.

Welke gebieden kunnen worden behandeld met EMS?

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) is erkend als een effectieve lichaamscontourbehandeling voor het versterken, verstevigen en tonen van de belangrijkste spiergroepen, inclusief de billen en buikspieren. EMS is ideaal voor het aanpakken van grote spiergroepen en biedt een breed scala aan toepassingen: Buik: Voor het versterken en tonen van de buikspieren. Billen: Helpt bij het liften en verstevigen van de bilspieren. Armen (biceps en triceps): Gericht op het verbeteren van de armcontouren. Dijen: Bevordert spierdefinitie in de bovenbenen. Kalveren: Helpt bij het vormen en versterken van de kuitspieren. EMS-behandelingen winnen aan populariteit onder zowel mannen als vrouwen, met specifieke behandelgebieden die vaak worden gekozen op basis van individuele fitness- en lichaamsdoelen. Mannen richten zich vaak op de buik en armen, terwijl vrouwen veelal de voorkeur geven aan behandelingen voor de billen. De flexibiliteit van EMS-apparatuur, die variëren van 1 tot 4 behandelingsapplicatoren, maakt het mogelijk om meerdere gebieden tegelijkertijd te behandelen, wat zorgt voor een efficiënte en effectieve sessie. Dankzij kleinere peddels kan EMS ook gericht worden op specifiekere lichaamsdelen zoals triceps, biceps, dijen en kalveren, waardoor het een veelzijdige optie is voor zowel cosmetische als therapeutische doeleinden. Bovendien bieden sommige van de nieuwere EMS-apparaten zit-stijl peddels, waardoor cliënten comfortabel behandelingen kunnen ondergaan voor gebieden zoals de billen en het bekken, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid en de aantrekkelijkheid van EMS als een moderne lichaamscontourbehandeling.

Work that Booty... EMS voor de Bottom, Buttocks, Booty of Buns!

Elektromagnetische spierstimulatie (EMS) voor de billen wint aan populariteit als een veilig en effectief niet-chirurgisch alternatief voor de Brazilian Butt Lift (BBL), een procedure bekend om het volume van de billen te vergroten via implantaten of vetoverdracht. Hoewel een BBL relatief minder risico's met zich meebrengt in vergelijking met andere chirurgische ingrepen, brengt elke operatie inherente risico's met zich mee. Als een baanbrekende niet-invasieve benadering biedt EMS cliënten de mogelijkheid om hun billen te versterken en vorm te geven zonder de noodzaak van chirurgie, het risico op complicaties, of de vereiste hersteltijd. Door gebruik te maken van geavanceerde technologie werkt EMS door de natuurlijke structuur en vorm van de billen te verbeteren. Het stimuleert spiergroei en versteviging, wat leidt tot een meer gedefinieerde en gelift uitziende bilstreek. EMS staat bekend om zijn vermogen om significante resultaten te bieden door het verhogen van spiermassa en het verbeteren van de contouren van de billen, dit alles zonder de risico's of downtime geassocieerd met chirurgische ingrepen. Deze aanpak maakt het een uitstekende keuze voor personen die streven naar esthetische verbeteringen zonder de potentiële complicaties en hersteltijd die komen kijken bij traditionele chirurgie.

bottom of page